den trettionde

Jag och pappa är i full gång! Mamma och syster kommer ikväll och huset måste städas. I morse var det kaos men nu börjar det likna något. Jag och pappa (de som städar minst i familj) har ju varit här ensamma de senaste dagarna så det har ju blivit en del saker här och var. Samtidigt som vi springer runt och plockar saker överallt så håller jag på att packa. Två olika väskor ska göras Väska 1 -> Amis landställe + köpenhamn. Väska 2 -> Hem. 
Imorgon drar jag till Amis landställe och möter upp eliten. Sophie kommer dit imorgon och Mickan och Yoyo kommer dit på Lördag. Jag och Sophie drar sen på söndag och på Tisdag åker jag till Köpenhamn! Är så taggad! Nu ska här fixas och sen åker jag och far in till den stora staden (Visby...). 

Persika

(ursäckta den dåliga bildkvaliten, lamporna i rummet fungerar inte så där värst bra..)
 
Denna underbara kjol kom på posten för några dagar sedan. Jag beställde den för flera veckor sen, så den kom när jag var på konfa men då (såklart) ska min pappa glömma bort att hämta den. Så de skickade tillbaka den till deras lager och nu har den äntligen kommit igen. Som de säger, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge ;)
Kjolen kommer ifrån Chicy.se och kostar 289:- 

28 juli 2012

Min riktigt lyckade fruktsallad till frukost
Godmorgon!
Vaknade av att pappa klev in i rummet och väckte mig försiktigt. Underbar väckning än at alltid ha alarm på, som jag har resten av året. Solen bränner och det är dags för oss att ta oss ut på en picknick. VI kommer att åka till norra Gotland. Där sätter vi oss på någon strand och badar och solar. Jag gör ett tidsinställt inlägg till er (om internet är på min sida). Puss. 

Long time no blogging

En lite mindre charmig bild på oss systrar
Nu har det gått några dagar på lovet som jag inte har bloggat under. Därför tänkte jag berätta lite om vad jag har hållit på med. De närmsta dagarna har jag och min syster varit för oss själva. Båda våra kompisar åkte hem i lördags och i söndags kom några kompisar till mamma och pappa som stannade här tills i onsdags. De + mamma och pappa har spelat golf och inte varit hemma med oss mycket alls. Det har varit riktigt mysigt att bara vara vi två. Vi ses nästa aldrig för hon bor i England och kommer endast hem ibland. SÅ under de här dagarna har vi haft riktig systertime. VI har sprungit runt kvarteret varje morgon (7km), mosat och kollat på film, badat, cyklat, handlat mat (höjdpunk på dagarna här), solat och massor med andra mosiga saker. Det har varit så skönt att bara kunna pusta ut och även få igång träningen igen. Kommer sakna dessa dagarn med systern enormt i höst känner jag på mig. 
 
Cina åkte hem med mamma igår förmiddag. Så igår träffade jag min lilla kusinvitamin. Vi åkte bil med min faster och hennes man i ca 1h sen kom vi fram till ett enormt fint bad. Ett kallkstensbrott här på Gotland som är riktigt vackert. Vi var där och badade hela dagen och sen fick jag skjuss hem igne. Jag och pappa + pennie är de enda kvar här nu. Det är fint väder så vi hade tänkt åka ner till badet och ta och lägga oss där ett tag! Lite konstig bloggning nu kanske men men bättre än ingenting. Ciao!
 

Får mig att koppla av

Ska lägga mig i sängen med en bra bok och musik att lyssna på. Ska vara skönt att bara koppla av. Har ju haft en SÅ jobbig dag idag. Behövde ligga och sola hela dagen, riktigt ansträngade... ;)

FLOWER +++


22 juli 2012

Igår var det sista dagen som bästisen var här. Hon tog färjan hem till fastlandet 14.45. Innan det så tog vi bussen in till Visby för att äta brunch. Det blev en favorit i repris. Crêperiet! Vi viste precis vad vi ville ha så vi behövde inte kolla på menyn. En varsin Gino. Gud så got det var! Jordgubbar, kiwi, banan, vit choklad, grädde och vanlij glass. Perfekt avslutning på dessa dagar här tillsammans. 
 
Senare på kvällen, då Sophie hade lämnat, gick mamma, pappa, Cina och jag en promenad ner till vattnet. Där mötte vi våra familjekompisar som kände för att ta ett kvällsbad. Jag hade inga badkläder med mig så jag höll mig torr på land. 
 
Idag då. Finaste dagen hittils! Tog en morgon joggning ner till vattnet och har legat och solat fram tills nu. Cina är super glad över att hon och hennes kompisar har fixat ett boende i London för hösten, mamma har åkt iväg på auktion och pappa bara går runt och fixar lite saker.
 
Jag ska inte sitta här och dega mer nu. Det är sommar och den finaste dagen hittils! Måste ta mig ut igen. Vi ska cyklar ner till strande strax också. Gör det samma ni. Ligg inte inne och var inne på datorn utan gå ut och njut av sommaren! haha, vad poetisk jag lät nu! 

+

Efter en lång sovmorgon och en härlig frukost satte jag, Sophie och mamma oss i bilen körandes mot Etelhem. Där finns det et underbart krukmakeri som jag och min familj brukar åka till minst en gång per sommar. Och idag verkade vara den perfekta dagen för ett besök där. Vädret var inte på topp så det var inte så att vi ville bada, vilket var synd i och med att sophies sista dag är imorgon. 
På krukmakeriet så fick vi dreja. Jag, som ändå har gjort det varje år, kan redan nu erkänna att det inte riktigt är min framtida karriär. Sophie däremot gjorde en jättefin tekopp! 
 
Det underbara med den här dagen var att vädret klarande upp nu på kvällen. Så nu hade vi tänkt gå på en liten promenad och klappa korna. 
Här är en bild på flickan och den blivande koppen

Frukost på ön

Godmorgon!
Vi har precis gjort iordning en stor och härlig frukost med bland annat fruktsallad och gröt. Bra start på dagen!

Dagen som varit

Vi hade det riktigt mysigt inne i stan. Vi träffade Klara ett tag men sen var hon tvungen att skynda sig. Vi gick runt i den lilla staden och kollade på alla små hus och gränder. Det är en sådan otroligt mysig stad. Om jag någon gång skulle behöva flytta till en liten stad i Sverige så skulle jag välja Visby. Det är så vackert här. Vi tog massor med bilder och åt galet. Vi gick till 100 sorters glassar det första vi gjorde och vi åt middag på crêperiet. Jag är så mätt nu, det är inte sant!
 
Bussarna går nästan aldrig så vi tog den som gick 20.15 och var hemma vid 21. Nu har vi bara legat och slappat och jag har hållit på och rensat bilder på min dator. Har köpt backup nu, vilket är riktigt bra! Nu ska vi sätta oss och dricka vårt te och kolla på Pretty Little Liars. 

19 juli 2012

En till tennisomgång avslutat. Jag och S tog oss ner till banan genom att jag sprang och hon cyklade med racketerna. Det gick helt okej idag också. Men jag ska inte vara för hård mot mig själv, jag kan ju inte spela tennis. haha! 
 
Nu är bästisen och duschar och sen ska vi in till Visby. Vi ska möta upp Klara och gå runt lite där. Det ska bli jättemysigt. Vi hade först tänkt oss att åka till tofta men det är inte alls bra badväder, så det blir en sväng in till staden istället. 
 
Jag och S stannar där inne och äter middag också. Jag tar med mig kameran och ser till att knäppa av några shyssta bilder. 

we call it art

Jag och bästisen blev lite trötta på att sitta och frysa utomhus (15+) så vi tog oss en liten prommenad i solnedgången. Det klarnade upp riktigt fint på kvällen och det blev en superfin sommarkväll. När vi gick vår lilla promenad bortom nya vägar så hittade vi en lada. Ja, eller inte bara en det kryllar ju av ladgårdar här. De finns överallt! Vi hittade iallafall också lite graffitti som vi blev sjukt inspirerade av. Här får ni ta del av vår inspiration. Det blir endast tre bilder för jag är för trött för att ladda upp fler.
Fotograf: Fredrika U Modell: Sophie B

Black and White

Gå så vi sov skönt! Vi sov i en stor säng och trodde att det skulle bli lite varmt men det blev perfekt. Utvilade (eller nej inte så), cyklade vi iväg till tennisbanorna. Jag, som inte har spelat tennis sedan jag var 9, var riktigt taggad. Sophie har inte gjort något annat än att tjata om att vi ska spela tillsammans. Det gick faktiskt ganska bra. Det är klart att jag inte var bra men bättre än väntat!
 
Nu har vi ätit lite pasta pesto och kyckling till lunch och ska börja vår färd mot När. Vi ska dit på en stor grillning och den börjar vid 16.00 så vi måste åka snart. Det tar galet lång tid att åka runt här på ön. Vi kommer att befinna oss där hela kvällen men sover hemma, så får se om jag uppdaterar ikväll! Puss 

Gotland med den bästa

Förlåt, förlåt! Jag har försökt uppdatera via mobilen men blogg.se appen har damp. Jag hade det super trevligt igårkväll och det var jättekul att träffas utanför lägret! Hela förmiddagen idag gick åt till att packa och vid halv 1 kom bästisen. Vi + familjen + cinas kompis tog tv bilar och åkte ner mot Nynäshamn. Nu befinner vi oss på Gotland och jag och S har tagit en jogging tur och imorgon ska vi spela tennis! Detta var en liten snabb sumering av vad jag har haft för mig de senaste 24h. Nu ska jag sova och ska se till att uppdatera imorgon igen, men som sagt så dampar appen och jag måste internetdela till datorn... Puss och Godnatt!

Vi saknar varandra för mycket

Nu drar jag till Lidingö där en del människor från konfat är. Emilie smsade mig i eftermiddags och sa att hon tänkte styra upp någonting för alla som fortfarande var hemma. Jag har på mig det fina korset jag fick av mormor i guld och bergskristall! 

Tips så här på sommaren

Använd nästan inget snimk! Under lägret hade jag endast maskara och ögonbrynspenna. Jag har nu en brun och fin hud. Huden får massor med vitaminer från solen nu på sommaren och mår som alldra bäst just nu. Om ni dock har på er smink samtidigt som ni är ute i solen så kommer sminket (smuts) in i porerna och ni får massor med finnar. 

Hemma från konfirmationslägret

Igår eftermiddag kom jag hem från Lillsved. Jag har haft de bästa 2,5 veckorna i mitt liv. Det har varit så underbart. Jag har lärt känna så fina människor, lärt mig köra båt, fått grönt kort, skrattat massor, tagit mängder av bilder (de blev lite trötta på mig och min kamera), ätit massor, läst om kristen tro, upplevt riktiga sommarminnen och bara haft det jäckligt bra! Jag kan inte förstå att allt är över. Det är helt sjukt. Det var nog därför jag inte grät så mycket efter kyrkan idag. Jag kunde inte förstå det. Allt är slut. Men som min pappa påminnde mig om: It's not the end, it's the beginning of something new.